STREŠNE KRITINE

Novodobne strešne kritine visoke kakovosti


Strešne kritine so izpostavljene različnim zunanjim vplivom, zato je zelo pomembno, da se uporabijo kakovostni materiali, ki zagotavljajo funkcionalnost in dolgo življenjsko dobo. V podjetju Armat smo zato na enem mestu zbrali le najboljše – preverjene materiale svetovno znanih proizvajalcev, ki jih vgradimo z lastno ekipo, profesionalno, v skladu s pravili stroke in veljavnimi standardi.

Celostne rešitve

Pri nas so vam na enem mestu na voljo celostne rešitve, ki jih prilagodimo vašim potrebam. Usposobljeni smo tako za strešne kritine za novogradnje (klasične naklonske strehe, ravne strehe, strehe s prodcem, zelene strehe, druge krovsko-kleparske rešitve), kot tudi za sanacijo vseh vrst streh.

Ognjevarne strešne plošče OSP

Ognjevarne strešne plošče OSP so gradbeni elementi iz zunanje visoko trapezne profilirane (4- ali 5-valne) in notranje plitvo profilirane jeklene vroče cinkane ter obarvane pločevine. Izolacijsko polnilo je iz mineralne kamene volne (A1 razred ognjevarnosti) v debelinah 60–240 mm. Boljšo izolativnost zagotavljajo še dodatno tesnjeni spoji s paro difuzijskimi tesnili. Ognjevarne strešne plošče OSP so namenjene izvedbi toplotno izoliranih strešnih kritin. Uporabljajo se za strehe z naklonom, večjim od 6 stopinj.

5 ključnih prednosti, ki odlikujejo ognjevarne strešne plošče OSP

  • Ognjevarnost
  • Odlična nosilnost
  • Visoka izolativnost
  • Dolga življenjska doba ter
  • Enostavnost vgradnje na vse vrste podkonstrukcij in konstrukcij

Trapezna profilirana pločevina TPF

Trapezna profilirana pločevina TPF je iz visoko trapezne profilirane (4-, 5-, 6- in tudi več valne) jeklene vroče cinkane in obarvane pločevine, debeline Fe 0,6 mm. Namenjena je prekrivanju nadstrešnic, izvedbi neizoliranih fasadnih oblog ter prekrivanju objektov s klasično prezračevano izvedbo streh in fasadnih sten. Možni sta izvedbi s filcem ali brez. Izvedba TPF, ki ima na notranji strani oblepljen filc, učinkovito vpija vlago in se s prezračevanjem izsuši. Tako prepreči kapljanje nakopičene vlage v objekt.

Strešne kritine z obrizgom SO

Strešne kritine z obrizgom SO, so sestavljene iz visoko trapezne profilirane (4- ali 5-valne) jeklene vroče cinkane in obarvane pločevine, debeline Fe 0,5 ali 0,6 mm, z obrizgom iz PIR pene, debeline 15 ali 20 mm. Na spodnji strani so kritine obložene z belo alu folijo, debeline 0,05 mm. Primerne so za izvedbo streh z naklonom, večjim od 6 stopinj. Obrizg s PIR peno preprečuje nastanek kondenza na spodnji strani kritine in povečuje bivalno udobje. Strešne kritine z obrizgom SO, so najprimernejše za sanacijo cementno-azbestnih kritin in cenovno ugodno prekrivanje podobnih vrst objektov. Kritina je odporna na leteči ogenj.

Izolacijska strešna plošča ISP

Izolacijska strešna plošča ISP so plošče iz zunanje visoko trapezne profilirane (4- ali 5-valne) in notranje plitvo profilirane jeklene vroče cinkane in obarvane pločevine. Izbirate lahko izolacijsko polnilo s standardnim izolacijskim jedrom PUR, z zaprto celično strukturo, ali polnila iz visoko izolativne, težko vnetljive PIR, IPN in Quadcore pene. Izolacijski sloj je debeline 25–160 mm in z odzivom na ogenj B s1 d0. Poleg tega boljšo izolativnost zagotavljajo še dodatno tesnjeni spoji s paro difuzijskimi tesnili. Izolacijska strešna plošča ISP je primerna za izvedbo sodobnih toplotno izoliranih strešnih kritin z naklonom, večjim od 6 stopinj.

5 ključnih prednosti, ki odlikujejo izolacijske strešne plošče ISP

  • Najvišja stopnja izolativnosti
  • Visoka togost in nosilnost
  • Vrhunska kakovost
  • Dolga življenjska doba
  • Hitra in enostavna montaža

Katalog Armat objekti

Ob kliku na spodnjo sliko si oglejte katalog Armat objektov.